Welkom bij Leth Mediation

 

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale besluitvorming te komen.”

 

Zit je met een ruzie waar je niet meer uitkomt?

In je relatie, je familie, op je werk of op school?

Heb je een conflict dat uit de hand dreigt te lopen?

Met je buren of je werkgever, de gemeente of de belastingdienst?

Kost een onenigheid je veel te veel energie?

Over alimentatie, een ontslagvergoeding, een uitkering, een erfenis of een reorganisatie?

 

Dan is een professionele mediator de aangewezen persoon om jou te helpen tot een oplossing te komen. 
Een mediator is onpartijdig, geeft geen oordeel en geeft iedereen de ruimte om zijn mening en emoties te delen. Een mediator helpt je samen een oplossing te vinden.
In een conflictsituatie wordt al snel de gang naar de rechter gemaakt. In dat geval beslist een rechter over de uitkomst van het geschil. Door te kiezen voor mediation kun je zélf verantwoordelijkheid nemen en  de oplossing bepalen. 

 

"Een mediator helpt je om er samen weer uit te komen. Met bewezen resultaat." 

Mediation spaart tijd, geld en energie en geeft blijvende oplossingen. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Dan kan je conflict maar beter zijn opgelost. Zodat je verder kunt. 

"Kiezen voor mediation verdient een compliment." 

 


Bij mediation wordt uitgegaan van een win-/winsituatie, in plaats van escalatie. Partijen werken toekomstgericht aan een oplossing. Door de vereiste vertrouwelijkheid ligt het conflict niet op straat.

 

 

 

 

 

 

 

Uw bericht is verzonden.
Er is iets misgegaan. Het bericht is niet verzonden. Probeer het opnieuw.

MfN mediation

Leth Mediation biedt procesbegeleiding  op de terreinen van zakelijke, arbeids- en familiemediation conform de richtlijnen van  Mediatorsfederatie Nederland (MfN), voorheen Nederlands Mediation Instituut (NMI). De mediators staan ingeschreven in het MfN-register.

Wij werken met een mediationovereenkomst. Hierin staat de inspanningsverplichting van partijen om tot resultaat te komen, omschreven.
Ook worden afspraken gemaakt over de vrijwilligheid  en eventuele beëindiging van de mediation. Daarbij komen de geheimhouding, vertegenwoordiging, honoraria en kosten aan bod.

Bij het bereiken van overeenstemming eindigt de mediation met een beëindigings-/vaststellingsovereenkomst.