Familiemediation

Familiemediator

De familiemediator biedt professionele begeleiding aan gezins- en familieleden, zodat zij zelf zoveel mogelijk hun onderlinge problemen (familiekwesties) kunnen oplossen.

De gespecialiseerde familiemediators van Leth Mediation zijn thuis in de emotionele, zakelijke en juridische aspecten, die binnen een familiemediation spelen.

 

Familiekwesties

Leth Mediation biedt begeleiding in de volgende familiekwesties:

  • de invulling van het voortgezet ouderschap, waaronder de zorgverdeling, het contact met de kinderen, het  ouderschapsplan, de kinderalimentatie;

  • de (echt-)scheiding: de beëindiging van een samenleving, ontbinding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap en alle daaraan verbonden gevolgen;

  • de herwaardering van samenleving, huwelijk of geregistreerd partnerschap;

  • overige tussen familieleden gerezen conflicten.

 

(Echt-)scheidingsmediation

Een (echt-)scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een leven. Deze gebeurtenis heeft veel (emotionele) impact. Het kost energie om (echt-)scheiding in het leven in te passen en te schikken in een nieuwe situatie.
Echtgenoten/partners die kiezen voor mediation werken samen toe naar een nieuw evenwicht na hun scheiding. De mediator begeleidt hen op een constructieve en oplossingsgerichte wijze in het proces van beëindiging van hun relatie.

 

KINDEREN

Voor kinderen is de impact van een (echt-)scheiding mogelijk nog veel groter. Het is het begin van een reeks grote veranderingen in hun leven. De kinderen moeten alle kansen krijgen om zich goed te ontwikkelen en veilig en met plezier op te groeien. Ook als hun ouders uit elkaar gaan. De verantwoordelijkheid voor de zorg van de kinderen ligt bij de ouders. Het is daarom dat binnen de mediation aan de belangen en rechten van het kind op basis van verantwoordelijk ouderschap bijzondere aandacht wordt besteed.

 

"As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom,

I knew if I didn't leave my bitterness and hatred behind, I'd still be in prison."

(Nelson Mandela)

Telefoon:  

085 - 303 15 24Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

 

Uw bericht is verzonden.
Er is iets misgegaan. Het bericht is niet verzonden. Probeer het opnieuw.